dissabte, 8 de juny de 2019

El nostre tercer acolliment: bessonada!

Era Sant Jordi quan la Cèlia em va trucar: "Diuen de la Fundació si estem disponibles per un altre acolliment". Li vaig dir que sí, tot i que després de la preciositat que vam tenir fins al febrer pensàvem esperar fins després de les municipals. Però ja només falta un mes... "Però t'he de dir una cosa", va afegir. "Què passa?" "Doncs... que són bessons, Jordi".

Eren dos nens prematurs tardans: de 36 setmanes. Van estar vuit dies a la UCI neonatal fins que van arribar als dos quilos. Llavors els vam anar a buscar. Les infermeres i les treballadores socials de l'hospital s'havien abocat amb aquells dos menuts a qui els seus pares biològics havien renunciat. En concret, la mare, s'havia vist obligada a renunciar. Fa un mes, vaig escriure això a Facebook:

Són dos bombonets d'allò més bons: dormen bé, mengen bé, es busquen l'un a l'altre per estar a prop, per sentir-se a prop. Fa pocs dies que ja han arribat als tres quilos i ja podem sortir amb tranquil·litat al carrer. Primera visita a la pediatra: tot perfecte! Ens han dit que quan els adoptin, en cap cas els separaran. No sabem si això abreujarà el temps que els acollim o si l'allargarà. Sí que sabem que durant els quatre o cinc mesos que previsiblement seran a casa, la seva vida serà com la que van tenir les nostres dues nétes, la nostra font d'inspiració quan ens vam decidir a canviar la sort de nens i nenes que no han tingut sort al néixer.

Amb els pares de les dues nenes que hem acollit fins ara, els anem veient i hi tenim molt bona relació. Esperem que amb els pares d'aquests dos tresorets cintinuï passant el mateix!!!