dimarts, 20 de febrer del 2007

Constitució del Col·lectiu Utopia Joan García-Nieto.

Dissabte passat, 17 de febrer, es va constituir a Sant Boi un col·lectiu de gent que, a partir de la vivència propera del "Nepo", vol recollir i impulsar el pensament que ell va defensar. Capellà jesuïta, vinculat fins al moll de l'os amb la classe obrera, amb Cornellà, un dels creadors de Cristians pel Socialisme, pensador de la teologia de l'alliberament, va ser i continua essent un referent per tots els qui, com dic a la meva presentació en aquest bloc, volem mirar de viure "en cristià i socialista".

No hi vaig poder anar, però vaig adreçar un missatge als organitzadors per integrar-m'hi a les properes reunions de treball. Com em van dir els companys de Sant Boi, amb qualsevol altre santfeliuenc o santfeliuenca que comparteixi la definició que García-Nieto tenia d'utopia (allò que avui i aquí no existeix, però que és necessari i que entre tots hem de fer possible) hi tindrem les portes sempre obertes.

Per saber-ne més, de moment he afegit dues adreces (Església Plural i Cristianisme i Justícia) a la llista d'enllaços per tal que hi doneu un cop d'ull.