dijous, 17 de maig del 2007

Amb el cap ben alt, més pericos que mai.

No va poder ser. Em sap greu pels més de cinquanta santfeliuencs que van anar a Glasgow (entre ells, el meu oncle -fundador de la Penya Blanc--i-blava de Sant Feliu- i el meu cosí, que ja van anar a Leverkusen), em sap greu per la colla de gent que ens vam aplegar al local de la Penya (hi va anar fins i tot l'Èric, el meu fillol, fill de culé i de perica!). Vaig quedar afònic quan Jonatas va fer el segon gol, gairebé quan donàvem el partit per perdut. Ens vam creure per un moment que allò era diferent de Leverkusen: allà vam anar als penals descoratjats i enfonsats, ahir hi vam anar amb la trempera d'haver remuntat el partit dos cops tot i la injusta expulsió de Moisés.
Però no va poder ser. Això sí, vam donar una enorme lliçó de convicció en els colors, de no donar res per perdut, d'anar a totes. Ahir ploraven quan la Copa se'ls va escapar de les mans, però avui tornen a casa amb l'agraïment i l'orgull de tota la seva afició, i de la gent a qui li agrada l'esport. Tenim un equip que creu en la pedrera, un equip humil sense un pressupost astronòmic, però que té i es mereix una afició galàctica: qui ho pot posar en dubte veient la gent que l'Espanyol mou a Sant Feliu?

divendres, 4 de maig del 2007

Pericos a Glasgow!

Ahir nit vaig ser a la Penya de l'Espanyol a Sant Feliu. Quina llàstima no tenir-ne fotos!!! Un ambient excel·lent i una eufòria pels quatre costats. Va per tu, tiet, que fa 19 anys vas tornar ensorrat de Leverkusen; va per tu, Carles, que estic convençut que tornaràs més eufòric encara de Glasgow el 16 de maig; va per tu, Sònia, que podràs passar la mà per la cara als estimadíssims culés que tens a casa; va per tu, David, que ho celebraràs ben aviat a base de bé a Montjuïc; va per tu, papa, que deus saltar d'alegria allà on tinguin el goig de tenir-te; va per tu, avi, que ens vas encomanar a tots els colors blanc-i-blau de l'equip que va voler acollir-te.Va per la Penya de Sant Feliu, que tant fa per l'esport a Sant Feliu. I va finalment per tots els pericos i totes les periques, que ens ho hem guanyat a pols. ENDAVANT, ESPANYOL!!!

Una altra església... és realment justa i necessària.

M'afegeixo a la convocatòria que diverses comunitats de base i el Col·lectiu Utopia han fet en solidaritat amb la Parròquia de San Carlos Borromeo a Madrid i que textualment diu:

Davant dels fets que estan afectant la Parròquia de San Carlos Borromeo i a Jon Sobrino volem mostrar la nostra solidaritat compartint amb ells la vivència d'un Jesús compromès amb el món i font d'esperança i realitat transformadora. Compartim també amb ells, el desig de construir una Església que sigui capaç de posar signes creïbles que un altre món és possible i que promogui en ella mateixa la participació i la igualtat sense excloure ningú.

És per això que les Comunitats Joan Garcia-Nieto (Cornellà), Sant Antoni (Esplugues) i Lindavista (Cornellà) us convoquem:

PER UNA ESGLÈSIA QUE CAMINA AL COSTAT DELS POBRES
Trobada de pregària en solidaritat amb la Parròquia San Carlos Borromeo (Madrid), Jon Sobrino i totes les persones i comunitats que fan aquest camí.

Dia: Diumenge, 6 de maig a les 19:00.Lloc: Parròquia Mare de Déu de Bellvitge, al costat de l'escola Joan XXIII (on durant molts anys s'ha fet el Fòrum Vida i Evangeli).
C. de l'Ermita de Bellvitge, 63-65.Metro L-1, Bellvitge