dimarts, 18 d’octubre del 2022

"Estimades famílies": posar en valor LA família, posar en valor TOTES les famílies!

Per fi avui, un cop solucionats els darrers problemes de distribució, he pogut comprar el meu primer llibre!!! L'he comprat a ca l'Ossó, en una llibreria, amb una llibretera que n'entén i s'estima els llibres, l'Eugènia. Si viviu a Sant Feliu, el podeu trobar o encarregar a totes les llibreries (Ossó, Barra Llibre, Bruch i Gínjol Blau) i a totes les papereries que venen llibres (Castellbell, Arlequin, Fantasy Tienda i Ideal). Però ca l'Ossó em transporta a la meva infantesa, no només perquè és la llibreria més antiga de Sant Feliu, sinó també perquè el meu tiet Elies havia treballat a la impremta i de petit algunes vegades l'havia acompanyat, i havia vist la màgia enorme dels tipus de plom i l'olor embriagadora de la tinta i les màquines llançant incansables papers que avui podrien haver estat els meus… Feu-me cas, si us plau, els llibres… A LES LLIBRERIES!!!



Fa poc més de quatre mesos, aquí vaig explicar com va anar la proposta i la redacció del meu primer llibre. En aquest quatre mesos, el llibre s'ha imprès i ja ha arribat a les llibreries. Fa molt poc, el dijous 6 d'octubre, Eumo Editorial me'n va fer arribar un exemplar: estava tan impacient! Finalment, des del dissabte 15/10, el llibre es pot trobar a les llibreries i en algunes papereries. Tenir entre mans un llibre acabat, el resultat final d'una idea a la qual he anat donant forma durant mesos, m'ha produït una alegria immensa. I també em sento molt content perquè les persones que l'han llegit abans d'enviar-lo a impremta, m'han dit totes que responen al propòsit amb què l'he escrit: posar en valor la família, posar en valor totes les famílies.

El llibre és un text narratiu que té tres protagonistes principals: un professor que es jubila, una professora que comença i la secretària de l'AFA del seu institut. Té deu capítols, un per cada mes d'un curs escolar, i pel llibre apareixen famílies monoparentals, nombroses, homoparentals, adoptives, sense fills, que dubten sobre si tenir fills, que superen les dificultats, que les dificultats els superen, d'origen immigrant, reconstituïdes, d'acollida… La vida mateixa, en definitiva. Amb tota la visibilitat, amb tota la normalitat.

M'ha agradat molt, moltíssim, escriure un llibre així. El començo i l'acabo fent esment a un refrany xinès que repeteixo sovint: "fa més soroll un arbre que cau que cent que creixen". El llibre està escrit des de la perspectiva positiva de tants i tants arbres que creixen calladament, amb agraïment final a qui ho fa possible, a qui els fa créixer. Ara, que “Estimades famílies” ja és a les llibreries, només em cal fer-ne difusió conjuntament amb l'editorial i esperar la rebuda que tingui entre el públic. Amb una primera presentació que serà, com és evident, a Sant Feliu, a l'Ateneu, el proper 26 d'octubre a les 19:00. Serà en una conversa a tres bandes amb l'Àngel Merino i la Montse Ayats, la persona que em va proposar escriure el meu primer llibre i a qui li agraeixo enormement haver-me obert les portes d'aquesta apassionant aventura!